© Powered by SiteSpirit

 
logo.gif
header2.jpg

Uw winkelmandje
Aantal:0
Totaal:€ 0,00

Langmeil Valley Floor Shiraz

Levertijd ongeveer 1 week!

Floor Shiraz.png

Land van herkomst
AustraliŽ - Barossa Valley

Druivensoort
100% Shiraz
Wijnomschrijving
What we do best. Shiraz - heart and soul of the Barossa

Voor Langmeil is dit de wijn waarmee zij toont wat haar potentieel is op een prijsniveau dat in het bereik van velen ligt. Paarsrood van kleur, een overdadige en rijpe (niet overrijpe) medium tot fullbodied Shiraz. Zowel het boeket als de smaak zijn bijzonder rijk met tonen van bessen, pruimen, specerijen en goed geÔntegreerd hout. Kan nu gedronken worden maar laat zich ook goed bewaren.

Wijn/Spijs

Schitterende wild wijn! Bij stevig vlees als wildzwijn, ree, hert.

Vinificatie
Het merendeel van de Langmeil Valley Floor Barossa Shiraz komt van de oudere wijngaarden uit Valley Floor. Deze wijn wordt 100% open gefermenteerd, er wordt geen gebruik gemaakt van zogenaamde "fining agents" daarnaast wordt alleen een minimale filtratie toegepast om zo het terroir maximaal te behouden.

House4wine top wijn / spijs recept


Een recept bij ťťn van onze populairste wildwijnen mag niet ontbreken. De Langmeil Valey Floor Shiraz past uitstekend bij wild zwijn of bij een wild stoofpot. Voor dit laatste is gekozen, want niets is leuker dan met zijn allen rond de tafel zitten en uit een grote pan te mogen opscheppen.

IngrediŽnten voor 6 personen:
1 1/2 kg schouder van wild zwijn (gesneden in stukken van 3 cm)
4 fijn gesneden rode uien
6 gepelde knoflooktenen
100 gr bloem
100 ml rode port
200 ml droge witte wijn
2 verse laurierbladeren
1 winterpeen (in dikke repen gesneden)
500 gr (wilde) spinazie
4 pastinaken (in dikke repen gesneden)
500 gr vroege vastkokende aardappelen (met schil gesneden in stukken)
3 jenever bessen
1 el verse fijngesneden tijm
1 tl suiker
5 el olijfolie
1 el fijngesneden salie
300 ml wildbouillon
2 el Dijon mosterd
Peper & zout

Bereidingswijze
Meng het in gelijke gesneden stukken vlees met peper en zout en rol ze in de bloem. Klop de overtollige bloem af. Smelt een klontje boter in een grote pan met dikke bodem. Fruit hierin de uien met suiker, zodat ze karameliseren. Doe het vlees erbij en bak het rondom bruin. Voeg nu de knoflook, winterpeen, jeneverbessen, tijm en salie en roer goed door. Blus vervolgens af met de rode port en daarna de witte wijn. Schenk hierover de 300 wild bouillon en breng het op smaak met zout en peper. Laat alles 60 minuten stoven op een laag vuur. Na een uur voeg je de pastinaak en aardappelen toe en laat je dit nog eens 20 minuten sudderen. Zeef de stoofpot en vang het vocht op in een maatbeker. Schep het vet dat bovenin de maatbeker komt drijven van het vocht af. Vervolgens kan de gezeefde saus terug in de grote pan en maak je de saus af met de mosterd. Laat de saus nog een klein beetje inbinden. A
ls laatste voeg je de spinazie toe, laat deze nog 5 minuten warm worden. Serveer de wild stoofpot in kleine pannetjes met een glas Langmeil Valey Floor Shiraz


Prijs per doos (6 flessen) € 89,40
Prijs per stuk € 14,90
Land Australie
Jaartal 2017