© Powered by SiteSpirit

 
logo.gif
header2.jpg

Uw winkelmandje
Aantal:0
Totaal:€ 0,00

Feuerheerds Douro Reserva

Aged in Port barrels!!

000 feuerheerds DOURO.png

Land van herkomst
Portugal - Douro
Druivensoorten
Touriga Nacional, Touriga Franca en Tinta Roriz

Proefnotitie
Deze wijn is gemaakt van Touriga Nacional, Touriga Franca en Tinta Roriz druiven. Het port-karakter van de wijn ontstaat door de rijping oude Port vaten gedurende 12 maanden. Deze wijn heeft een diepe bordeauxrode kleur en aroma's van pruimen en kers. Op het bouquet zachte tannines door de rijping in oude houten vaten.

Wijn / Spijs 
Heerlijke gegrild of gebakken rund- lamsvlees en stevige kaas.

House4wine Tip!
Entrecote met gepofte knoflook (zie recept hier onder)


Gegrilde Entrecote met gepofte knoflook

Entrecote met gepofte knoflook.jpg

Bij zon denk ik aan lekker gegrild vlees, barbecues en vakanties.  4 personen
Ingrediënten:
4 entrecotes van goede kwaliteit van ca 180 g per stuk
 (Of biefstuk) 8 el olijfolie
2 tenen knoflook, gepureerd in de vijzel
2 bollen knoflook
grof zeezout
peper en peper uit de molen

Bereiding:
Haal de steaks 30 min voor het grillen uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen.
Roer de gepureerde knoflook en de olijfolie door elkaar. Verwarm de oven op 200˚C.
Verpak de bollen knoflook met een druppeltje olijfolie in aluminiumfolie. Leg ze 15-20 min in de hete oven of BBQ.

Haal de knoflookbollen uit de folie en snij doormidden. Smeer het snijvlak in met olie en grill nog even mee.
Smeer de steaks in met het knoflook-oliemengsel.
Grill ze 1½ à 2 min aan elke kant.
Bestrooi rijkelijk met gemalen peper en grof zout.

Tips:

Serveer het vlees en de gegrilde groente met een frisse salade gekruid met olijfolie, zout, peper, balsamico en een paar druppels balsamico crème. De balsamico crème is heerlijk bij het vlees.
Voor de grotere eters of voor in het weekend is zelfgemaakte friet een heerlijke bijgerecht.


Prijs per doos (6 flessen) € 53,70
Prijs per stuk € 8,95
Land Portugal
Jaartal 2015