© Powered by SiteSpirit

 
logo.gif
header.jpg

Uw winkelmandje
Aantal:0
Totaal:€ 0,00

Gritsch Kalmuck Federspiel Gruner Veltliner

Fantastisch bij Hollandse asperges!!

Grits GV kalm.png

Land van herkomst :
Oostenrijk - Wachau

Druivensoorten :
100% Grüner Veltliner De druiven voor deze Grünen Veltliner kalmuck WACHAU Federspiel komen  uit verschillende wijngaarden op de linker oever van de Donau. Onder deze wijngaarden zijn ook de beroemde wijngaarden van Loibenberg, Singerriedel, Axpoint en nog veel meer.

Proefnotitie Deze wijn is een klassieke vertegenwoordiger van Wachau, waar men de grootste variatie vind in bodem. 
Gemaakt van 100% Grüner Veltliner druiven, die met de hand geoogst worden. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks en de wijn rijpt op fijne gist.
Complexe aroma's in de neus van zwarte peper en weide bloesems. Deze wijn is makkelijk drinkbaar en heeft een goede balans in fruit en zuren.

Wijn / Spijsadvies :
Perfect bij  asperges met visgerechten, wit vlees of gewoon solo.

Extra: Weingut Gritsch Mauritiushof dateert uit de 13e eeuw en werd oorspronkelijk gebruikt door monniken om druiven te verzamelen. Sinds 1799 is het gebouw eigendom van de familie Gritsch die de traditie van wijn maken gestart is. Vandaag de dag staat dit erfgoed voor de toekomst van deze traditie. Franz-Josef en Maria Theresia Gritsch zijn de 7e generatie die de traditie voortzet die eeuwen geleden is begonnen: een passie voor wijn. Hun uitgangspunt uit zich in het streven naar de beste kwaliteit, altijd in harmonie met de natuur. Gritsch behoort echt tot de top van de producenten in de Wachau.


Prijs per doos (6 flessen) € 64,50
Prijs per stuk € 10,75
Land Oostenrijk
Jaartal 2019