© Powered by SiteSpirit

 
logo.gif
header2.jpg

Uw winkelmandje
Aantal:0
Totaal:€ 0,00

GRANDES QUINTAS COLHEITA

ARROCHELLA DOURO

grandes quintas.png

Land van herkomst
Portugal - Douro
Druivensoorten
Touriga Nacional, Tinto Cšo, Touriga Franca en Tinta Roriz.

Proefnotitie
Dit is een blend van verschillende druivensoorten: Touriga Nacional, Tinto Cšo, Touriga Franca en Tinta Roriz. Nadat de druiven zijn ontsteeld, fermenteert de wijn ongeveer 6 dagen in roestvrijstalen tanks onder gecontroleerde temperatuur. Ten minste de helft van de partij rijpt in Frans eikenvaten.  Deze prachtige wijn is intens rood van kleur met hints van wilde bessen in de neus. Vol van smaak, met wat vanille van de eikenhouten vaten en vol fruit. 

Wijn / Spijs 
Heerlijke gegrild of gebakken rund- lamsvlees en stevige kaas.

House4wine Tip!
Entrecote met gepofte knoflook (zie recept hier onder)


Topper uit "De Wijngids" 2020 Blind geproefd op € 15,00 geschat

20191107_142943.jpg

Gegrilde Entrecote met gepofte knoflook

Entrecote met gepofte knoflook.jpg

Bij zon denk ik aan lekker gegrild vlees, barbecues en vakanties.  4 personen
IngrediŽnten:
4 entrecotes van goede kwaliteit van ca 180 g per stuk
 (Of biefstuk) 8 el olijfolie
2 tenen knoflook, gepureerd in de vijzel
2 bollen knoflook
grof zeezout
peper en peper uit de molen

Bereiding:
Haal de steaks 30 min voor het grillen uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen.
Roer de gepureerde knoflook en de olijfolie door elkaar. Verwarm de oven op 200˚C.
Verpak de bollen knoflook met een druppeltje olijfolie in aluminiumfolie. Leg ze 15-20 min in de hete oven of BBQ.

Haal de knoflookbollen uit de folie en snij doormidden. Smeer het snijvlak in met olie en grill nog even mee.
Smeer de steaks in met het knoflook-oliemengsel.
Grill ze 1Ĺ ŗ 2 min aan elke kant.
Bestrooi rijkelijk met gemalen peper en grof zout.

Tips:

Serveer het vlees en de gegrilde groente met een frisse salade gekruid met olijfolie, zout, peper, balsamico en een paar druppels balsamico crŤme. De balsamico crŤme is heerlijk bij het vlees.
Voor de grotere eters of voor in het weekend is zelfgemaakte friet een heerlijke bijgerecht.


Prijs per doos (6 flessen) € 53,70
Prijs per stuk € 8,95
Land Portugal
Jaartal 2017