© Powered by SiteSpirit

 
logo.gif
header4.jpg

Uw winkelmandje
Aantal:0
Totaal:€ 0,00

SUTIL RESERVE CARMENERE

House4wine herfstwijn!

00 Sutil GR carm.png

Land van herkomst
Chili / Colchagua Valley

Druivensoort
100% Carmenere

Wijnomschrijving
Carmenère is een nauw aan Merlot verwante druivensoort die vrijwel alleen in Chili wordt geteeld.
Sutil Reserve Carmenère heeft een mooie diep rode paarse kleur, in de neus aroma's van zwart fruit zoals bosbessen en kerssen, tabak en cederhout. De smaak is vol, zacht en romig met een mooie balans van de zachte tannines met rijpfruit en hout, gevolgd door een zachte lange fruitige afdronk.

Wijn / Spijs
Heerlijk als huiswijn of begeleider bij verschillende vleesgerechten zoals rundvlees, biefstuk, lamsracks of pittige stoofschoteles als Chili con carne.  Drink deze wijn bij 16 en 18 graden Celsius



Erg lekker bij:

6633_fullimage_Gebraden_wilde_eendenborst_336x264.jpg

Wilde-eendenborst aan het karkas gebraden.

Ingrediënten

200 gram pastinaak, in brunoise
2 dl melk 1½ dl kookroom
1 blaadje laurier
1 wilde eend
2 uien, in brunoise
2 teentjes knoflook ½ winterpeen, in brunoise
1 stengel bleekselderij
5 dl ruby port
1 eetlepel suiker
1 dl granaatappelmelasse
schil van 1 sinaasappel
200 gram spruitjes, geblancheerd
75 gram gerookt spek, in brunoise
zout en versgemalen peper

Bereidingswijze
Kook voor de pastinaakcrème de pastinaak samen met de melk, room, laurier en een beetje peper en zout gaar in ongeveer 15-20 minuten. Draai de crème glad in een blender.

Haal de pootjes van de eend af en bestrooi de eend rondom met peper en zout. Braad de eend aan in wat boter en gaar deze vervolgens in 13 tot 15 minuten medium in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Laat de eend 10 minuten op een warme plek rusten en snijd de filet vervolgens van het karkas. Laat de filet op een warme plek verder rusten.

Braad de pootjes aan in dezelfde pan en vervolgens de helft van de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe. Blus het geheel af met de port en voeg de suiker, granaatappelmelasse en sinaasappelschil toe.
Laat de pootjes hierin ongeveer 45 minuten stoven met de deksel op de pan.
Haal nu de pootjes uit de saus. Giet de saus door een fijne zeef en kook deze in tot de helft. Bind de saus eventueel licht af met een beetje aardappelzetmeel en plaats de gestoofde pootjes weer warm in de saus.

Wok tot slot de geblancheerde spruitjes kort in de olie samen met de rest van de ui en het spek en serveer deze samen met wilde eend.




Prijs per doos (6 flessen) € 38,70
Prijs per stuk € 6,45
Land Chili
Jaartal 2018