© Powered by SiteSpirit

 
logo.gif
header.jpg

Uw winkelmandje
Aantal:0
Totaal:€ 0,00

Gaba do Xil Godello (doos 12 flessen)

0033049_telmo-rodriguez-gaba-do-xil-godello-valdeorras_500.png

Land van herkomst
Spanje - Valdeorras - Galicië

Druivensoorten
Godello

Profnotitie
Kenners beschouwen de Godello als dé Spaanse witte druif van de toekomst. De Godello geldt als de grote troef van Valdeorras. Het heeft de potentie om mooie witte bewaarwijnen te geven. De Gaba do Xil Godello is in een stijl gemaakt om binnen enkele jaren te drinken. De wijngaarden liggen op 550 meter hoogte op het zuiden, westen en noordwesten en ontsnappen zo aan de zinderende hitte in het dal. De wijnen worden met de hand geplukt en vergist op roestvrijstaal. Het is een wijn die culinair breed inzetbaar is. De geur is aromatisch met aroma's van citrus, kruiden en amandelen. In de mond komt de kruidigheid terug in combinatie met een mooie zuurgraad.

 
Wijn  / Spijs
Als luxe aperitief, bij asperges en bij vis en zeevruchten. Door de lichte zuren in combinatie met de rondeur is deze wijn geschikt voor buffetten, tapa's en dergelijke.

Extra info
Wijnmaker Telmo Rodriguez wordt bestempeld als één van de 'jonge honden' van de Spaanse wijnindustrie. Hij studeerde aan de universiteit van Bordeaux en later in de Rhône bij de beroemde August Clape. Hij was de wijnmaker van La Granja Senora De Remelluri, de bodega van zijn vader in Rioja. Hij is daar vertrokken om, wat sommigen noemen, flying winemaker te worden. Telmo geeft er echter de voorkeur aan om zichzelf 'driving winemaker' te noemen: hij woont in Madrid en rijdt met de auto naar de gebieden waar hij wijn maakt. In korte tijd hebben zijn wijnen een plaats op het internationale speelveld gevonden. Kenmerkend voor Telmo is dat hij kiest voor inheemse druivenrassen, die ook op een inheemse manier worden gesnoeid. Dat betekent dat hij alleen werkt met 'bush-vines' ofwel wijnstokken die niet langs draden worden geleid maar als zelfstandige struik groeien. De struiken staan ook verder van elkaar af dan bij draadgeleiding. Dit heeft in het warme Spanje twee voordelen: iedere struik vindt voldoende vocht, ook in droge jaargangen en de trossen hangen in de schaduw van de eigen bladeren, zodat ze minder 'gestoofd' worden. Telmo werkt graag met oude stokken, zodat de wortels diep zitten om vocht te vinden. Het komt ook de kwaliteit van de druiven ten goede. Oude stokken geven namelijk een lagere opbrengst, maar wel van hoge kwaliteit en complexiteit.
Hoewel niet formeel gecertificeerd, werkt Telmo biologisch: hij gebruikt geen kunstmest of insecticiden/pesticiden.

http://www.telmorodriguez.com/


Prijs per doos (12 flessen) € 123,00
Prijs per stuk € 10,25
Land Spanje
Jaartal 2019