© Powered by SiteSpirit

 
logo.gif
header4.jpg

Uw winkelmandje
Aantal:0
Totaal:€ 0,00

Bernhard Eifel Trittenheimer Riesling Trocken Maximilian

4621_small.png

Land van herkomst
Duitsland - Mosel

Druivensoorten
100% Riesling

Wijnomschrijving
Het wijngebied van de Mosel ligt in het westelijk deel van Duitsland, en strekt zich uit tussen de Frans-Luxemburgse grens en de Rijn. Gelegen aan de rechteroever van de rivier de Mosel, in het idyllische Trittenheim. De steile terrassen beplant met Riesling druiven liggen in de vallei tussen de gebergtes van enerzijds de Hunsrück en anderzijds de Eiffel, wat voor een perfect microklimaat zorgt. Dit wordt gecompleteerd door de U-bocht die de Mosel nabij Trittenheim maakt, De 'lage' Apotheke en Altärchen liggen hier op de steile rotswanden met blauwe schiefer bodems, dit zorgt ervoor dat de Riesling druiven die er groeien soms krachtig, soms elegant, en soms ook fruitig zijn. Witte wijn - Rijp, rond en kruidig .

Verleidelijke neus met nuances van perzik en ananas. Geconcentreerde smaak met een zeer goede balans tussen rijpheid en zuren. Verfrissende finale.

Wijn/Spijs
Goed te combineren met rauwe visgerechten met soja of wasabi, en gebakken / geroosterde schaal en schelpdieren. Visgerechten met kruidige elementen evenals paté en gebakken ganzen en eendenlever smaken ook erg goed bij deze wijn.Ook bij wat meer pittige gerechten blijf de ze wijn fier overeind.


Prijs per doos (6 flessen) € 71,70
Prijs per stuk € 11,95
Land Duitsland
Jaartal 2019