© Powered by SiteSpirit

 
logo.gif
header2.jpg

Uw winkelmandje
Aantal:0
Totaal:€ 0,00

Weingut Leth Duett Veltliner & Riesling

Land van herkomst
Oostenrijk - Wagram

Druivensoorten
Grüner Veltliner / Riesling

Wijnomschrijving
Subliel geurend naar steenvruchten met nuances van citrus gecombineerd met wat kruidigheid in de neus.
Verfrissend en sappig in de mond, lekker door drinkbaar door een fijne zuurgraad. Lange finish!!


Tip van Nils!!!

Serveertemperatuur
9 - 12 C.

Wijn / Spijs
Geweldige aperitief- & borrelwijn

Een ideale partner voor kip en vis, maar ook heerlijk bij exotische maaltijden zoals Sushi en Indiaas, past ook goed bij gerookte visgerechten zoals zalm en paling.

Bijzonderheden
Weingut Leth, opgericht in 1960, heeft zich ontwikkeld tot een van de toonaangevende gebouwen in de regio Wagram, gelegen in Fels, ongeveer 50 km ten oosten van Wenen. 50 hectare worden gerund door de familie Leth, direct op de terrassen van de Wagram heuvels. De diepe lössgronden zijn uitstekend geschikt voor Grüner Veltliner, de helft van de oppervlakte met wijnstokken zijn beplant met dit ras.
De wijnmakerij stelt niet alleen eisen aan de kwaliteit van hun producten, maar ook in de distributie. Leth wijnen zijn te vinden in heel Europa, Amerika, Japan en het Verre Oosten. Twee derde van de producten worden verkocht op de exportmarkten.
Het brein achter Weingut Leth is Franz Leth, geboren in 1961, samen met zijn ouders Franz & Barbara Leth, groeide hij op met wijn, zijn passie is nooit iets anders dan wijn geweest. Hij begon zijn carrière met een gedegen opleiding Oostenrijk waar de meest toonaangevende oenologen worden opgeleid en een aantal studies in het buitenland. Samen met zijn broer Erich trad hij toe tot het familiebedrijf in 1981. Het doel is de hoogste kwaliteit te behalen, daardoor is Weingut Leth tot een van de vijftig meest gewaardeerde wijnhuizen in Oostenrijk geworden. Nieuwe inspiratiebron en kennis bij het wijnmaken is de inbreng van zijn zoon Franz jr., hij neemt vanaf 2006 de verantwoordelijkheid voor het wijnmaken. De constante kwaliteit filosofie werd geëerd in 2015 werd benoemd tot lid in Oostenrijk de meest gerespecteerde wijnboeren vereniging "Traditionsweingüter Österreich". De bodem waar de druivenstokken groeien bestaat uit Löss, deels zand en grind bodem op terrassen tussen de 200 en 350 meter hoogte. Het doel is duurzame wijnbouw doordat er geen gebruik wordt gemaakt van bestrijdingsmiddelen sinds 25 jaar. Er worden alleen goeie druiven gebruikt om een heldere, lichte en jeugdige te creëren.

4051.png

Prijs per doos (6 flessen) € 51,00
Prijs per stuk € 8,50
Land Oostenrijk
Jaartal 2019