© Powered by SiteSpirit

 
logo.gif
header.jpg

Uw winkelmandje
Aantal:0
Totaal:€ 0,00

Basa, Telmo Rodriguez - Verdejo - per 12

Nieuwe jaargang 2020!!

basa.png

Land van herkomst
Spanje - Rueda – Castillia y Leon

Druivensoorten
Verdejo

Wijnomschrijving
Stuivende geur met passievrucht, meloen en peer, maar ook venkel en een hint van mineralen. In de mond elegant en met rondeur, sappig, fris en droog met mineralen in de afdronk.

Wijn / Spijs
Als aperitief, bij salades of lichte tapas. Lichte vis gerechten of pasta's.

Extra info
Basa is al diverse malen uitgeroepen tot (huis)wijn van het jaar!
En nu met schroefdop...Telmo Rodriguez
Wijnmaker Telmo Rodriguez wordt bestempeld als één van de 'jonge honden' van de Spaanse wijnindustrie. Hij studeerde aan de universiteit van Bordeaux en later in de Rhône bij de beroemde August Clape. Hij was de wijnmaker van La Granja Senora De Remelluri, de bodega van zijn vader in Rioja. Hij is daar vertrokken om, wat sommigen noemen, flying winemaker te worden. Telmo geeft er echter de voorkeur aan om zichzelf 'driving winemaker' te noemen: hij woont in Madrid en rijdt met de auto naar de gebieden waar hij wijn maakt. In korte tijd hebben zijn wijnen een plaats op het internationale speelveld gevonden. Eén voorbeeld: in het Wine Report 2008 van Tom Stevenson is Telmo opgenomen bij de beste 10 producenten uit Spanje.

Kenmerkend voor Telmo is dat hij kiest voor inheemse druivenrassen, die ook op een inheemse manier worden gesnoeid. Dat betekent dat hij alleen werkt met 'bush-vines' ofwel wijnstokken die niet langs draden worden geleid maar als zelfstandige struik groeien. De struiken staan ook verder van elkaar af dan bij draadgeleiding. Dit heeft in het warme Spanje twee voordelen: iedere struik vindt voldoende vocht, ook in droge jaargangen en de trossen hangen in de schaduw van de eigen bladeren, zodat ze minder 'gestoofd' worden. Telmo werkt graag met oude stokken, zodat de wortels diep zitten om vocht te vinden. Het komt ook de kwaliteit van de druiven ten goede. Oude stokken geven namelijk een lagere opbrengst, maar wel van hoge kwaliteit en complexiteit.
Hoewel niet formeel gecertificeerd, werkt Telmo biologisch: hij gebruikt geen kunstmest of insecticiden/pesticiden.

http://www.telmorodriguez.com/index.php/en/brands/rueda


Prijs per doos (12 flessen) € 105,60
Prijs per stuk € 8,80
Land Spanje
Jaartal 2020