© Powered by SiteSpirit

 
logo.gif
header5.jpg

Uw winkelmandje
Aantal:0
Totaal:€ 0,00

Gaba do Xil Mencia, Valdeorras

Dť rode wijn om licht gekoeld te drinken!! Tip van Nils

0024094_PAL26555.png_500.png

Land van herkomst
Spanje - Valdeorras - GaliciŽ

Druivensoort
Mencia

Wijnomschrijving
Verfijnde aroma's van fruit en florale tonen, viooltjes en mineralen. Geen hout, waardoor in de mond aangenaam licht en gemarkeerd door fruittonen, frisheid en een lange afdronk zonder alcoholische vermoeiing. Deze wijn, beÔnvloed door het Atlantische klimaat, is origineel en tegelijk een duidelijke weerspiegeling van het gebied Valdeorras.
Een traditionele rode vinificatie met een gemiddeld lange inweking van de druiven. De lagering van de wijn heeft plaatsgevonden op roestvrijstalen tanks.

Serveren
Lekker bij salades, maar ook bij stevige vis als Zeeduivel, Zeewolf en Tonijn. Maar ook niet te versmaden bij licht vlees en gevogelte. Serveer de wijn fris maar niet koud 14-16 C.

Extra info
In het jaar 2002 verwierf Telmo Rodriguez, de sympathieke Spaanse superster, enkele hectares zeer oude terraswijngaarden in de heuvels van Valdeorras in GaliciŽ, in het uiterste noordwesten van Spanje. De druiven die hier staan aangeplant zijn de witte Godello en de rode Mencia. Het zijn lokale rassen die zich hier in dit relatief koele en vochtige klimaat bijzonder goed thuis voelen en indien goed verzorgd bijzonder fascinerende en fraaie wijnen kunnen voortbrengen.  De wijnen hebben hun naam te danken aan de rivier de Xil die door de wijngaarden kronkelt.

Bezoek de website van Telmo : http://www.telmorodriguez.com/


Prijs per doos (6 flessen) € 65,70
Prijs per stuk € 10,95
Land Spanje
Jaartal 2015